Kommunikation som driver affärsplanen

Publicerad: 23 maj 2023

Hur gör du för att er affärsplan ska bli verklighet? Drar ni nytta av kommunikationens kraft för att nå de övergripande målen?

Vi är i full gång med 2023 och för många innebär det också nya mål, en ny eller uppdaterad affärsplan eller nya projekt och förändringar. Här är medarbetarkommunikation en riktig superkraft! Dina medarbetare är nyckeln för att ni ska lyckas. Hjälp dem att förstå var företaget är på väg och vilken roll de spelar, så ger du dem bästa möjlighet att engagera sig. Med smart och effektiv kommunikation kan du skapa handlingskraft och väcka engagemang som tar mål och strategier från powerpoint till verklighet. För starka organisationer byggs inifrån❤️

⭐ Bygg en berättelse av affärsplanen: Var ska vi? Varför ska vi just dit och hur blir det när vi kommer dit? Hur ser resan ut? Vilka är de viktigaste stegen? Det är så mycket lättare att, både förstå och komma ihåg, en berättelse än powerpointbilder eller en massa siffror.

⭐ Ge plats för frågor och samtal. För att förstå vad affärsplanen betyder i vår egen vardag, behöver vi få ställa frågor, få svar, lyssna på varandra och prata.

⭐ Ge cheferna ett tydligt uppdrag att kommunicera affärsplanen.  Det är den närmaste chefen som måste kunna kommunicera bra kring strategiska frågor och göra kopplingen till det medarbetarna gör i vardagen.

⭐ Stötta cheferna! Ge dem kunskap, kommunikationsverktyg och tid så att de kan leva upp till sitt kommunikationsuppdrag.

⭐ Håll i och håll ut.  Det räcker inte med en storslagen lansering. Håll i och håll ut, så att vi fortsätter i samma riktning. Återkom till affärsplanen och återkoppla – Hur går det? Vad händer nu?

… och inte minst, fira framgångar🙌 🎉

Sök och finn

Följ mej!

Följ mej gärna på Linkedin för nyheter och inspiration.

Fler blogginlägg

Har du svårt att prioritera?

Har du svårt att prioritera?

För kommunikationsavdelningen finns det alltid mycket att göra. Och ofta finns det minst resursertill den interna...

Connecta med mej

Åsa Scherling

0793-56 89 01
asa@scherlingkommunikation.se

Scherling Kommunikation

En kommunikationsbyrå som sätter rampljuset på den interna kommunikationen. För starka organisationer byggs inifrån!